Dupi ieu teh nu disebat asih ?

Rumaos tos lami teuing teu aya nu sanggup nga-endagkeun  manah simkuring,  rumaos tos lami teuing  teu aya anu  ngocek pipikiran simkuring.

Aya kasieun dina hate leutik, sieun ngoleah, sieun liwung.

Mung aya kasieun nu langkung agung, kasieun sangkan teu wardaya jang midamel naon nu kedahna dipidamel. Kasieun rasa dina manah ieu sirorot saluyu jeung anjeuna ngadius ninggalkeun tapak dina awak.

Gusti,  Pangeran abdi, pasihan simkuring sampean anu kiat supados simkuring tiasa ngalampah nyaketan, pasihan simkuring panangan nu bedas supados tiasa nyangkeh,  pasihan simkuring salira anu dedeg supados tiasa janten panyarandean jang anjeuna, sareng pasiha simkuring hate anu reugreug supados tiasa hanjat upami pulia.

Insya Allah niat simkuring luhung.

Curhat ah

Teuing naon panyakit nu keur cicing dina diri simkuring, teuing nempel dina awak, teuing nyerang kana  pikiran, teuing ngarusak kana hate. Nu karasa mah lain ngan saukur teu ngeunah awak wungkul, tapi asa teu bengras pikiran oge teu tengtrem hate.

Hal anu dipika teu ngeunah nyaeta lamu teu bisa nyumponan kahayang awak sorangan, leuwih dipika teu ngeunah teu bisa minuhan kaperluan pipikiran sorangan, jeung paling te dipika ngenah lamun teu bisa nyumponan kabutuhan hate sorangan. Awak hayang sare tapi panon teu bisa peureum, pikiran keur hayang diajar tapi uteuk keur teu mampu, hate keur hayang ngarasa tapi rarasaan teu wardaya…..

Disleksia ……(meureun)

disclaimer : carita ieu disebut karangan henteu oge tapi disebut kajadian nyyan ge asa teu tega. Nu pasti ngaran-ngaran nu disebut hasil rekayasa

Nu pasti simkuring teu wani nge judge naon ngarana, tapi ceunah mah ieu panyakit teh ngarana disleksia.

Aya babaturan simkuring anu jiga kitu, rada-rada teu sinkron antara uteuk jeung panca indra, antara naon nu aya dina pikiran jeung naon nu dipikagawe. Mun ninggali runtutan angka no telepon manehnya nyaho (atawa nyanyahoan), ngan mun teu dilenyepan heula ku manehna geus bisa dipastikeun salah sambung.

Kungsi manehna protes ningali plang rumah makan anu tulisana “rumah makan murah dan halal”. manehna celetuk “tingali itu tempat dahar paling teu konsisten, maenya tulisanan rumah makan murah dan mahal” …….

Aya deui kajadian keur jalan-jalan di gang Tamim, bari leuleumpangan manehna hulang hueng sorangan, tuluy eureun hareupeun tukang potong calana, nalungtik kana mesin jaitna bari sura-seuri teu puguh. Pas ditanya ku barudak , bari sera seuri manehna ngajawab “hehehehhe, tadi urang asa maca terima pemakamam elvis”…… padahal tulisanan terima permak levis.

Hiji deui kajadianm jaman harita can usum handpohone, jadi mun dek nelepon kabogoh ambeh bisa nyalse teh kudu ka wartel. Ti room wartel si eta asa katingali rusuh, ka kasir, mayar bari nilik-nilik print-out na, geus kitu cerengeh weh, teu ditanya teu naon langsung carita, “urang bieu reuwas, karek ge ngomong bisa bicara dengan Nina, naha nu ngangkat sora babeh urang….. na keur naon babeh urang di imah si Nina. Matakan urang panasaran hayang ningali bon, ternayata emang urang nelepon ka imah”….. bari serengeh aya ku manis

Irvanism : Program pengentasan “rasa” kemiskinan.

Simkuring nulis ieu ngan sauukur dadasar tina tetempoan simkuring sapopoe jeung sababaraha kajadian nu pernah kaalaman ku simkuring. Prespekti(naon basa sunda na nyak ???) simkuring nu dipake oge ngahaja sa sempit-sempitna, ngahaja ngarah bisa leuwih focus(ieu ge naon bahasa sunda na ??)

Inget keur jaman SD mula, diajarkeun dina IPS yen kabutuhan jelema teh aya nu disebut kebutuhan primer, kebutuhan sekunder, jeung kebutuhan tersier. Tina pelajaran IPS oge dibere nyaho yen kebutuhan primer jelema teh sandang, pangan jeung papan, tapi beuki kadieu asanateh beuki rea nu bisa jadi kebutuhan primer teh, pendidikan, kesehatan, komunikasi jeung informasi jeung sajabana deui, kabutuhan sekunder jeung tertsier ? ah teu kudu dibahas ayeuna eta mah hoream ngetikna.

Tah bangsa urang jaman kiwari teh ceunah keur ripuh, ceuk warta-warta mah gara-gara BBM naek jumlah warga miskin ngilu naek oge. Cik ah dina raraga PPJN ( pupujieun ) irvanism ngilu mikiran kaayaan ieu.

Bedakeun wong cilik jeung wong licik.

Omongan eta diucapkeun ku urut gubernur DKI Sutiyoso, ditilik-tilik bener oge. Ditukageun imah simkuring kaasup daerah (nu ceunah miskin). Mun usum pencairan BLT rea pisan jelema nu ngantri nepi ka antriana panjang , rea oge motor nu parkir, malahan aya nu ngantri bari sms an, tamba kesel ngantri ceunah mah. Ditilik teh handphone na make N 73. Great !!!!

Dina raraga penggantian kompor minyak ka kompor gas, (simkuring yakin ieu maksudna jang warga miskin nu masih keneh make kompor minyak ambeh teu kudu ngaluareun duit jang meuli kompor gas) tatangga sabeulah simkuring ngilu kabagean, bari jeung mobilna teh Honda Jazz. Simkuring mah saking keuheul na ngaluarkeun 20 rebuan tuluy di kana amplopkeun. Pun Bapa kuat ka bingung “jang naon Pan ?”. “Pa ieu jang zakat fitrah ka tatangga sabeulah, bisi engke wanci na kapohokeu.n urang teh piraku ngantep keun aya tatagga nu sangsara, tingali atuh kompor wae milu daptar”.

Didieu simkuring kapikiran nu kudu dijieu teh lain Program Pengentasan Kemiskinan. Kahiji asanateh teu mungkin jelema miski dileungitkeun nu mungkin mah jumlah na di minimalkeun. Nu kadua na miskin jeung henteu miskin mah kumaha rarasaan. Nu boga Honda Jazz ge masih keneh ngarasa miskin. Jadina (ide) Program nu bakal dijieun ku Irvanism teh dibere ngaran “program pengentasan rasa kemiskinan”.

Hayu ah urang mimitian deui

Geus lila simkuring aya di dunya anu teu mere kesempatan jang bisa heureuy, mere kesempatan jang bisa tutulisan kawas kamari-kamari.

Simkuring hampir terjebak ku ieu blog, Jadi na hoream nulis lamu eusina ( maksud namah tulisan na da irvanism mah weuh eusian ) lain tulisan heuheureuyan.  Balik deui ka na a tujuan, visi, misi jeung AD/ART irvanism anu mere amanat sangkan simkuring bisa nulis saayana, bisa nulis naon nu hayang ditulis, naon nu aya dina sirah, curuk kenca jeung curuk katuhu ( salah sahiji hambatan ngupload blog teh simkuring ngetik ngan make 2 ramo ) teu make sieun era, teu make sieun salah, teu make sieun garing. Ngan hanjakal na salila ieu masih keneh make hoream,

Aya sababaraha ide jang nyieun tulisan, tapi ngan saukur dicatet jadi task dina  handpone , nepi hareupeun komputer mah XPing MUME deui, PKilling MUME deui.

Kuer kabeneran link mume poe ieu jeprut jadi weuh gawe deui, urang der keun we ah tutulisan teh

SOK Ep ah geura der

Pleno EUFA Dibayangi Demo Pendukung Liverpool

disclaimer :Nami, nami tempat, tanggal, sareng kajadian dihandap ieu mung hasil rekayasa, sanajan aya sakedik maksud anu dihajakeun. Kangge pihak-pihak anu berkepentingan anu rumaos kasinggung irvanism teu kirang nyuhunkeun dibukakakeun pintu hampura anu salebar-lebarna.

Disisi hukum sareng urusan hak cipta simkring rumaos teu seueur kanyaho, upami aya nu langkung uninga simkuring nyuhunkeun dipasihan terang saenggal na .

Tulisan ieu diilhami ku tulisan nu tiasa diaos di okezone.com

Anfield Ribuan pendukung Liverpool FC berencana akan mendemo rapat pleno EUFA yang akan memutuskan hasil pertandingan Liga Champion

Hal tersebut diungkapkan Ketua Angkatan Muda Stonehange Willian Brown dan Ketua Forum Penyelamat Lingkungan Hidup Henry Moore kepada irvanism, Selasa (22/4/2008).

“Kami akan kembali melakukan aksi demontrasi. Masih dalam tuntutan yang sama, menolak hasil pertandingan dan menuntut EUFA melakukan pertandingan ulang,” kata William Brown.

Menurutnya, telah terjadi penggelembungan injury time pada salah satu team, sehingga merugikan team lainnya. “Kami perkirakan massa pendemo akan lebih banyak, mungkin sekitar 5.000 orang. Kami tidak mau kompromi, kami tidak mau mundur,” jelasnya.

Sedangkan Mr.Moore mengatakan, jika UEFA tetap melakukan perhitungan, maka EUFA akan melahirkan finalis yang cacat hukum,

“Bagi kami finalis liga champion adalah Liverpool,” katanya.

Sebelumnya, Kapolda Britania Raya , Irjen Polisi Andrew Gate mengatakan demontrasi dalam proses pertandingan adalah hal yang biasa. “Sampai saat ini kondisi Britania Raya masih kondusif, termasuk kota Liverpool. Kalau ada demo satu dua golongan wajar saja, ini bukti kalau demokrasi berjalan di Britania Raya,” pungkasnya. (uky)

Posting ieu kaingetan dijieun ku simkuring basa simkuring ngantri lumayan di Jl Laswi sareng beres nonton Semi final liga champion. Simkuring teu aya maksad atanapi kangewa ka pihak-pihak anu disebut diluhur, boh anu lokasi na di Indonesia atanapi di Inggris.

Simkuring mung hoyong ngabayangkeun tur ngabandingkeun dua kajadian, tur reaksi para pendukungna.

GORDES III

Rancabali, 1999

Geus jadi kabiasaan mun beres evaluasi peuting dina acara Diklat Unit SAR Unpad , barudak panitia jeung senior-senior laina ulubiung ngacapruk bari cacapluk, ngumpul ngadeukuetan seuneu nu jadi sumber kehangatan.

Apal sugan meureun ? Unpad tea barudak sunda anu nyunda na loba pisan, keur mah ari nu ngiluan Unit teh lalakina leuwih loba tibatan awewena ( tah ieu salahna simkuring milih organisasi, kudunamah miluan lises, tapi no regret ! ) jadi na obrolan the rea pisan ku basa sunda loma.

Continue reading